Karel Vreeburg begon zijn zoektocht naar vormen binnenin de steen 12 jaar geleden in 2003. Daarbij maakt hij steeds vaker ingewikkelde wiskundige figuren vrij die ervoor zorgen dat zijn beelden raken aan de schoonheid van Kunst en fascinatie van de Wetenschap. Er wordt over hem gezegd dat hij in het voetspoor loopt van M.C. Escher, maar er is ook een overeenkomst met Victor Vasarely of Max Bill.

Hidden Ring

2010

In tegenstelling tot mijn vorige beelden heb ik er nu voor gekozen de simpele vorm van de ring te behouden, en dus niet verder te bewerken, dat doe ik wel met een volgend beeld in dit zelfde materiaal. De ring is nog wel steeds verscholen binnenin de steen.

Hidden Square Knot 1

2010

In de serie wiskundige knopen is dit een stapeling van 2 Trefoils waarvan er een gespiegeld is. Het resultaat is een z.g    "Square Knot"  Van deze knoopsoort bestaan er maar 2 de ander is de  "Granny Knot" . Ik heb wel aan ontdekt dat er een aantal spannende varianten te maken zijn, dus er volgen er nog wel een paar.  

Verscholen Klein's Bottle

2010

De "Klein's Bottle"  is een object met maar één oppervlak . Een gewone fles heeft nog een binnenoppervlak, een buitenoppervlak en de rand van de hals, Bij een "Klein's Bottle"  is de figuur op een dusdanige manier gevormd in de ruimte dat het binnen en buitenoppervlak in elkaar doorlopen, terwijl er geen rand is van een flessehals. Om het nog moeilijker te maken,.... ,  Eigenlijk is de " Klein's Bottle"  een figuur die alleen kan bestaan in de 4e dimensie.  Omdat de figuur zichzelf doorkruist is die ook mogelijk in onze bekende dimensies.  

Hidden Infinite Trefoil Knot

2009

Binnenin een grote blauwe Albast  steen is een oneindige Trefoil knoop uitgehakt. Het contrast van de uiterst ruwe buitenkant met de hoogglans gepolijste knoop aan de binnenkant  is zeer groot waardoor er een

Verscholen Split Torus 2

2009

Binnen de steen is een ring vrijgemaakt die over 540 graden gespleten is daar door ontstaat een Trefoil knoop in ringvorm.

Ontsloten Ringen

2008

Met dit beeld heeft Karel tijdens de Biennale van Florence  van 2009 de 3e internationale prijs voor beeldhouwen gewonnen.